A Zenix megalkotója

Lovas Andás, a Hangforrás kurzusok (www.hangforras.com) vezetője és a Zenix megalkotója 2004-ben Sri Lankán és Indiában, majd 2007-ben Magyarországon elsőként indított Zenei Producer kurzusokat. A Corvin téri Budai Vigadó épületének zenekari próbaterme adott otthont az első hazai Zenei Producer tanfolyamnak, amit azóta már 3 földrészen is sikeresen oktat. Több száz tanulónak, köztük hazai és nemzetközi sztárproducereknek, platinalemezes előadóknak adta és adja át tudását és tapasztalatait a zenekészítés minden apró mozzanatáról. Különleges zenei és szonikus látásmódja meghatározza oktatásai minőségét. Zenetechnikus kurzusai egyedülállóak, változatos online és gyakorlati foglalkozásokon adja át 20 év zenészi, zenekészítői és hangosítói tapasztalatait tanítványainak, kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Indiában 2004-ben mint oktató (senior lecturer) átvehette a SAE (School of Audio Engineering) nemzetközi oktatásért járó díját, majd 2007-ben a Magyar Állami Népi Együttessel, hangmesteri közreműködésével vehették át az év Prima Primissima közönségdíját.

András közreműködője, hangszeres és énekes szólistája platinalemezes produkcióknak.

A Zenixben előkerülnek András keleten szerzett zenei improvizációs ismeretei, melyeket kiindulópontnak tekint a zeneművek megalkotásakor.

A Zenix résztvevői nem csak zenei produkciós, produceri ismereteket, zenetechnikai képzést, de egyszerű improvizációs technikákat is elsajátíthatnak annak érdekében, hogy a születő művek zeneiek legyenek, a belső ihleten , zenei intuíción alapuljanak.

A Zenix egy egyedülálló ZENEI PRODUCER oktatás, elsőként ONLINE formában, magyar nyelven kerül megrendezésre 2020 szeptemberétől, 4 hónapos oktatás keretein belül.